Genital Estetik Ameliyatı

tarafından
85
Genital Estetik Ameliyatı

Kadınlarda vajina, erkeklerde penis ile ilgili estetik problemlerin giderilmesi için uygulanan operasyonlara genital estetik ameliyatı denir. Vajinadaki genişlemenin ortadan kaldırılması, elastikiyetin ve sıkılığın artırılması buna örnektir. Vajina bölgesindeki kararmalar ise renk açma ameliyatlarıyla düzeltilir. Erkeklerin en fazla rağbet gösterdiği genital estetik operasyonlarının başında penis kalınlaştırma-penis uzatma ameliyatları gelir.

Üreme organlarında meydana gelen çeşitli deformiteler, işlev bozuklukları genital estetik ameliyatı ile çözüme kavuşturulur. Kadınlarda uygulanan operasyonlara örnek olarak ayrıca; perinoplasti, vajinoplasti, hoodolasti, labioplasti, kızlık zarı dikimi (Hymenoplasti) ameliyatlarını gösterebiliriz. Bu tür operasyonlar çocukluk çağındaki bireylere uygulanmaz. Ergenlik çağına girmiş her birey ihtiyaç hâlinde genital estetik ameliyatı olabilir. İşlemler genel ya da lokal anestezi altında gerçekleştirildiği için hasta herhangi bir ağrı duymaz. İyileşme sürecinde oluşabilecek ağrılar ise minimal düzeydedir, ağrı kesici ilaçlar yardımıyla kontrol altında tutulabilir.

Uygulanacak yönteme göre genital estetik fiyatları değişir. Ameliyatın hangi kurumda, hangi hekim tarafından yapılacağı, gerçekleştirilecek işlemlerin zorluğu ve operasyon süresi ödenmesi gereken fiyatı doğrudan etkileyecektir.