Diyarbakır Kürtaj Yapan Doktorlar

tarafından
259
Diyarbakır Kürtaj Yapan Doktorlar

Gebeliğin erken sonlandırılması için diyarbakır kürtaj operasyonu uygulanır. Bu durum isteğe bağlı olarak gerçekleştirilecekse 10. Haftadan önce yapılması gerekir. Çünkü 10. Haftadan sonra gebeliğin –geçerli bir tıbbî neden olmadan- sonlandırılması ülkemizde yasal değildir.

Diyarbakır kürtaj klinikleri yasal prosedürlere uymak zorundadır. Diğer taraftan, kürtaj nedir? Sorusunun cevabı farklı sebepleri de içine alır. Şöyle ki; gebe olmamasına rağmen aşırı derecede kanaması bulunan bir kadında kürtaj operasyonuna gereksinim duyulabilir. Yine, rahim kanseri riski söz konusuysa tanının kesinleştirilebilmesi için kürtaj operasyonundan yararlanılması gerekecektir. Gebeliğin ilerleyen haftalarında bebeğin kalp atışı durursa veya gelişimsel olarak ciddi bir bozukluk, sakatlık olduğu belirlenirse yine kürtaj gerekli olabilir. Gebelik zehirlenmesi, yüksek tansiyon ve benzeri nedenlere bağlı olarak hamilelik, anne için tehlikeli bir hâle gelmeye başladığında da bebeğin kürtajla alınması lâzımdır.

İşlemin hangi hastanede / klinikte, hangi doktor tarafından, hangi anestezi şekli ve ameliyat yöntemiyle gerçekleştirileceği fiyatı etkiler. Bu nedenle diyarbakır kürtaj fiyatları konusunda kesin bir şey söylenemez. Saydığımız faktörlerin yanı sıra; çoğul gebelik durumu, operasyonda farklı işlemler yapmayı gerektiren bir şey -rahim içerisinde kist veya bunun gibi yapılar- olup olmaması da fiyata etki eder. Hamileliğin ilerleyen haftalarında yapılan kürtaj, ilk haftalarda yapılana göre daha uzun süreceği için fiyatı daha pahalı olabilir.