Diyarbakır Jinekolog Klinikleri

tarafından
201
Diyarbakır Jinekolog Klinikleri

Kadın üreme sağlığı diyarbakır jinekolog doktorların ilgi alanıdır. Rahim bölgesinin, yumurtalıkların, vajinanın, dış genital organların rahatsızlıkları bu doktorlar tarafından teşhis edilir ve uygun tedavi programıyla çözüme kavuşturulur.

Gebelik tespiti ve takibi, doğum ve sonrası, menopoz, kadınlarda görülen kanser türlerinde tanı-tedavi yine diyarbakır jinekoloji branşının uzmanlık dalları içerisindedir. Bu noktada kadın üreme organlarına ait kanserlerden bazıları şöyle sıralanabilir: Rahim ağzı kanseri, dış genital organlarda gözlemlenen kanser çeşitleri, rahim kanseri, yumurtalık kanseri… Ayrıca meme kanseri de genel cerrahiyle birlikte jinekoloji birimini ilgilendirir.

Öte yandan diyarbakır jinekoloji klinikleri, üreme sağlığı (Androloji) konusunda da hizmet verir. Bu kapsamda; kısırlık, yumurtlama takibi, endometriozis, ovulasyon sorunları kanal tıkanıklığı, histereskopi ile ilgilenilir. Menopoz döneminde rutin jinekolojik kontrollerin yapılması için yine kadın-doğum uzmanlarına başvurmak gerekir. Bu süreçte periyodik muayenelere ek olarak 65 yaş sonrası tarama, kemik yoğunluğu ölçümü, mamografi ve meme ultrasonu gibi yöntemlerden de faydalanılır. Ayrıca gerekiyorsa hormon replasman tedavisine başvurulabilir. Tüm bunların yanı sıra pediatrik ve Ergen ergen jinekoloji ile ilgili bilgilendirme, kontrol, tanı-tedavi hizmetleri de yine bu kliniklerin faaliyet alanı içerisindedir. (Yani kız çocukların ve ergenlik döneminde olan kızların doğal süreçleri, jinekolojik problemleri.)